Centrul Craiova

 

Te-ai gândit să îmbrăţişezi o cariera în domeniul asistenței medicale?

Este o cariera plină de satisfacții, în primul rând sub aspect emoțional.

Să contezi în viața oamenilor, să ai puterea să le aduci speranță și să-i ajuţi să zâmbească din nou nu este o satisfacţie pe care să ţi-o ofere orice altă carieră.

Un cadru medical care se apleacă cu atenţie, grijă şi compasiune asupra celor care au nevoie să-şi redobândească sănătatea sau să înveţe să trăiască normal în cazul în care o boală necruţătoare le-a schimbat cursul vieţii poate fi ca un înger păzitor, iar cadrele medicale au privilegiul de a putea fi mai aproape de cei aflaţi în suferinţă.

Să vezi numai suferinţă la tot pasul nu este uşor dar să ai puterea să dai speranţă, alinare, încredere prin felul în care-ţi faci meseria, este o mare satisfacţie pe care o simţi când câştigi o bătălie în care tu joci un mare rol.

Ce răsplată poate fi mai mare decât o strângere de mână plină de recunoștință sau o privire înlăcrimată de fericire a cuiva care a depăşit o stare critică şi cu ajutorul tău?

Ca asistent medical trebuie să te angajezi solemn în slujba umanității și să depui toate eforturile pentru a-ţi profesa meseria cu conștiință și cu demnitate, să contribui, prin tot ceea ce faci, la menţinerea onoarei și tradiției nobile a profesiei tale.

Cauza ta să fie respectul pentru viața umană şi starea de sănătate totală a pacienților tăi, indiferent de religie, naționalitate, rasă sau statutul social care nu trebuie să intervină între datoria ta sacră şi pacient.

Dublează-ţi calitățile umane de o bună instruire teoretică şi practică şi vei deveni acea persoană indispensabilă unui doctor, care, oricât de bun ar fi, nu poate săvârşi actul medical cu succes fără suportul unui asistent medical bine pregătit.

Oamenii, într-un spital, îi creditează pe asistenţii medicali cu foarte multă încredere, ceea ce ar trebui să vă facă mândri că, prin absolvirea acestei instituţii de învăţământ, veţi fi integraţi într-o categorie socială privită cu respect, care-şi ajută semenii să menţină sau să redobândească bunul cel mai de preţ - sănătatea.

Asistența medicală este o componentă vitală pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor din întreaga lume!

La primirea în Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România în calitate de asistent medical vei depune următorul jurământ pe care îţi dorim să-l onorezi cu demnitate!

 

“În numele Vieţii şi al Onoarei, jur să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional.

Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială.

Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.

Fac acest jurământ în mod solemn şi liber!”

 

Prezentare Colegiul Sanitar Spiru Haret Craiova