Centrul Craiova

Festivitate deschidere an școlar 2022-2023

În ziua de 03.10.2022, orele 11:00 se va organiza și desfășura festivitatea de deschidere a anului școlar 2022-2023, la sediul Colegiului Universitar Spiru Haret din Craiova, strada Vasile Conta, nr.4.
Conducerea Colegiului Universitar Spiru Haret din Craiova invită toți elevii, cadrele didactice și alte persoane interesate să participe la festivitatea de deschidere a noului an școlar.
Cu deosebită considerație și mult respect,
Conducerea

OFERTA EDUCAȚIONALĂ 2022-2023

 

OFERTA EDUCAȚIONALĂ 2021-2022

 

OFERTA EDUCAȚIONALĂ 2019-2020

Te-ai gândit să îmbrățișezi o cariera în domeniul asistenței medicale?

Este o cariera plină de satisfacții, în primul rând sub aspect emoțional.

Să contezi în viața oamenilor, să ai putere să aduci speranță și să-i ajuți să zâmbească din nou nu este o satisfacție pe care să-ți ofere orice altă carieră.

Un cadru medical care se apleacă cu atenție, grijă și compasiune asupra celor care au nevoie să-și redobândească sănătatea sau să învețe să trăiască normal în cazul în care o boală necruțătoare le-a schimbat cursul vieții poate fi ca un înger păzitor, iar cadrele. . . . medicale au privilegiul de a putea fi mai aproape de cei aflați în suferință.

Să vezi numai suferință la tot pasul nu este ușor dar să ai puterea să dai speranță, alinare, încredere prin felul în care-ți faci meseria, este o mare satisfacție pe care o simți când câștigi sau bătălie în care-ți joci un mare rol. . .

Ce răsplată poate fi mai mare decât o strângere de mână plină de recunoștință sau o privire înlăcrimată de fericire a cuiva care a depășit sau stare critică și cu ajutorul tău?

Ca asistent medical trebuie să te angajezi solemn în slujba umanității și să depui toate eforturile pentru a-ți profesa meseria cu conștiință și cu demnitate, să contribui, prin tot ceea ce faci, la menținerea onoarei și tradiției nobile a profesiei tale.

Cauza ta să fie respectul pentru viața umană și starea de sănătate totală a pacienților tăi, indiferent de religie, naționalitate, rasă sau statutul social care nu trebuie să intervină între datoria ta sacră și pacient.

Dublează-ți calități umane de bună instruire teoretică și practică și vei deveni acea persoană indispensabilă unui doctor, care, oricât de bun ar fi, nu poate săvârși actul medical cu succesul unui asistent medical bine pregătit.

Oamenii, într-un spital, îi creditează pe asistenții medicali cu foarte multă încredere, ceea ce ar trebui să vă facă să mărească că, prin absolvirea acestor instituții de învățământ, veți fi integrat într-o categorie socială privilegiată cu respect, care-și ajuta. semenii să menţină sau să redobândească bunul cel mai de preţ - sănătatea .

Asistența medicală este o componentă vitală pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor din întreaga lume!

La primirea în Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România în calitate de asistent medical veţi depune următorul jurământ pe care vă îngrijesc să-l onoreze cu demnitate!

 

„În numele Vieții și al Onoarei, jur să-mi exercit profesie cu demnitate, să respecte ființa umană și drepturile sale și să păstreze secretul profesional.

Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea și pacientul considerații de naționalitate, rasă, religie, apartenență politică sau stare socială.

Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.

Fac acest jurământ în mod solemn și liber!”

 

Prezentare Colegiul Sanitar Spiru Haret Craiova